Odkrijte Dongfeng Motor Corporation

Inženirska odličnost od leta 1969

Dongfeng Motor Corporation (DFM), ustanovljena leta 1969 s sedežem v Wuhanu, Kitajska, je eno največjih in najvplivnejših podjetij v kitajski avtomobilski industriji. S predanostjo inovacijam, kakovosti in trajnosti DFM še naprej vodi trg s širokim naborom vozil in vrhunske avtomobilske tehnologije.

O Dongfengu

Vodilni v avtomobilski industriji

Dongfeng Motor Corporation (DFM) se ponaša z bogato zgodovino več kot pet desetletij v avtomobilski industriji. S skupnimi sredstvi v višini 30,5 milijard evrov in predano delovno silo 176.000 zaposlenih, DFM predstavlja steber moči in zanesljivosti. Podjetje ima obsežen portfelj, ki vključuje komercialna vozila, osebne avtomobile, nova energetska vozila, motorje ter avtomobilske dele in komponente, z letnim poslovnim obsegom, ki presega 3,8 milijona enot.

dongfeng history

Zgodovina Dongfenga

Dongfeng Motor Corporation je skozi desetletja postala ena izmed vodilnih avtomobilskih podjetij na svetu, s številnimi pomembnimi prelomnicami, ki so oblikovale njeno zgodovino in vplivale na globalno avtomobilsko industrijo.

Ključni mejniki:
  • 1969: Dongfeng Motor Corporation je ustanovljena v Wuhanu na Kitajskem.
  • 1980: Širitev v proizvodnjo osebnih avtomobilov.
  • 2000: Uvedba novih energetskih vozil in širitev globalnih operacij.
  • 2018: Uvrstitev na 65. mesto na seznamu Fortune Global 500.
  • Sedanjost: Nadaljevanje vodilne vloge v inovacijah in trajnosti.

Spodbujanje inovacij

Predanost Dongfeng Motor Corporation inovacijam se odraža v njegovih obsežnih R&D zmogljivostih, kar pomeni v raziskavah in razvoju (research and development). Podjetje upravlja napredne R&D centre na Kitajskem, Švedskem in v Nemčiji, kar spodbuja raziskave, razvoj in inovacije. Ta globalni pristop omogoča DFM ohranjanje visokih standardov kakovosti in tehnološkega napredka.

Podjetje je znano po svoji predanosti uvajanju naprednih tehnologij in trajnostnih rešitev, ki izboljšujejo učinkovitost, varnost in udobje svojih vozil.

ai-generated-8592394_640

Med ključnimi inovacijami, ki jih Dongfeng spodbuja, so:

  1. Nova okolju prijazna vozila (NEV): Dongfeng je v ospredju pri razvoju hibridnih električnih vozil (HEV), popolnoma električnih vozil (EV) in vozil na zemeljski plin (CNG). S temi tehnologijami podjetje prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa in spodbuja trajnostno mobilnost.
  2. Pametne tehnologije in povezljivost: Dongfeng integrira najnovejše pametne tehnologije v svoja vozila, vključno z naprednim sistemom za pomoč pri vožnji (ADAS), multimedijski sistemi ter povezljivostjo vozil, kar omogoča boljšo uporabniško izkušnjo in večjo varnost na cesti.
  3. Visoko mobilna terenska vozila: Pod blagovno znamko Dongfeng Mengshi podjetje proizvaja visoko mobilna specialna terenska vozila, ki so namenjena zahtevnim terenom in posebnim operativnim potrebam, kot so vojaške in reševalne misije.
  4. Avtomobili prilagojeni za visoko mobilnost: Dongfeng razvija kompaktna električna vozila in mikroavte, ki so prilagojena za urbano mobilnost, s poudarkom na zmanjšanju emisij in izboljšanju kakovosti zraka v mestnih središčih.
  5. Inovativni materiali in lahka konstrukcija: Podjetje nenehno raziskuje uporabo naprednih materialov in lahkih konstrukcijskih metod, kar pripomore k zmanjšanju teže vozil in izboljšanju energetske učinkovitosti.
Dongfeng tako ne le sledi trendom v avtomobilski industriji, ampak aktivno oblikuje prihodnost mobilnosti s svojimi tehnološkimi inovacijami ter trajnostnimi pristopi.

Pionir na področju trajnostne mobilnosti

Trajnost je postala ključna tema v avtomobilski industriji, in Dongfeng ni izjema. Kot pionir na področju trajnostne mobilnosti Dongfeng Motor Corporation ponuja širok izbor novih energetskih vozil. Ta zaveza trajnosti se ujema z njihovo vizijo, da postane globalno konkurenčno podjetje. S spodbujanjem neodvisnega razvoja in prizadevanjem za odličnost še naprej krepi svoj položaj kot vodilni na mednarodnem avtomobilskem trgu.

Scroll to Top